Webbdesign

Virtual Restaurant Management

Skärmavbild 2022-05-31 kl. 10.29.14
Kund VRM Virtual Restaurant Management AB
År 2021
Uppdrag Webbdesign
01 —

VRM Kundcase

Virtual Restaurant Management har lång erfarenhet av mat och restaurangbranschen. De tar fram och utvecklar välsmakande matkoncept till restauranger och franchisar därefter ut matkoncepten till restauranger. 

Vi gjorde om deras WordPress-webbplats för att bättre kommunicera deras USP och öka konverteringar.

02 —

Utmaningen

När "Virtual Restaurants" kontaktade oss var deras hemsida föråldrad och kunde inte konkurrera med andra på marknaden. Virtual Restaurants ville visa upp sin verksamhets premiumkvalitet och attraktionskraft för sina virtuella koncept med sin webbplatsuppgradering, samtidigt som de ville förbättra användarupplevelsen och genereringen av potentiella kunder när de skulle inleda en ambitiös marknadsföringskampanj.

Under våra första samtal med kunden identifierade vi följande:

  1. En förlegad hemsida som behövde moderniseras
  2. Behovet av att skapa en professionell sajt som tydligt förklarar vad verksamheten gör samt uppmärksammar de unika matkoncept som erbjuds, men också behovet av att framställa sig själva som ett pålitligt företag för att tilltala sina partner och potentiella kunder.
  3. Ändringar för att förbättra användarupplevelsen över hela webbplatsen och göra den mer tillgänglig för att öka konverteringsfrekvensen.
  4. En extremt snäv tidsram för att utveckla webbplatsen för att lansera Virtual Restaurants  marknadsföringskampanjer i tid.
03 —

Lösningen

Vi började omdesignen av webbplatsen genom att kontakta kunden för att få en förståelse för vilken typ av stil och tema de letade efter. Detta inkluderade också att få en stark förståelse för sina USP:er och hur de vill bli uppfattade. Härifrån kunde vi upprätta ett teckensnitt, färgschema och layout som fungerade bra för användarupplevelsen, men som också bockade alla rutor för klienten.

För att förbättra CTR lade vi till en unik metabeskrivning på varje sida och såg till att varje sida hade en optimerad och relevant sidtitel. För de sidor som inte är sökordsoptimerade, som Om oss och Kundportalen, använde vi dem för interna länksyften för att hjälpa till att driva trafik till andra sidor på sajten och för att säkerställa länkkapitalflöden på hela webbplatsen.

Vi fastställde också att införandet av ett formulär kan fungera för att uppnå kundens mål att få fler potentiella kunder genom att ge användarna en annan väg att kontakta. Innan webbplatsen gick live gjorde vi omfattande kontroller för att säkerställa att allt var felfritt.

Skärmavbild 2022-05-31 kl. 11.08.19
04 —

Slutsats

Virtual Restaurant Management har nu en webbplats som representerar deras position på marknaden som en modern, premium virtuellt franchise koncept.

Vi hade regelbundet kontakt med kunden för att säkerställa att varje förändring och detalj implementerades snabbt och höll deadline. Vi har utvecklat en felfritt fungerande webbplats och etablerat en mycket stark grund för att bygga synlighet och skapa resultat på Google Ads.