Webbdesign / branding

Möjligheternas Plats

Skärmavbild 2022-05-31 kl. 14.53.43
Kund Möjligheternas plats
År 2022
Uppdrag Webbdesign / Branding

01. Vilka är Möjligheternas Plats?

Möjligheternas Plats (MP) grundades som en ideell organisation av eldsjälar från Malmvägen/Turebergsområdet i Sollentuna år 2013. 

Sedan starten av organisationen har ambitionen alltid varit att skapa bättre förutsättningar för ungdomar från socioekonomiskt utsatta områden. Arbetet nådde en ny fas efter ett beviljat projekt av Arvsfonden 2017 som gav föreningen möjlighet att skala upp verksamheten och nå ut till fler ungdomar ålder 16 – 24 år i Sollentuna. 

Skärmavbild 2022-05-31 kl. 16.41.29

02. Utmaningen

Företaget behövde nu uppdatera sin hemsida. Funktionaliteten på sajten uppfyllde inte längre företagets behov och de ville skapa en mer professionell design. Efter att ha haft två ombyggnationer av webbplatsen under de senaste två åren var det viktigt att denna version var framtidssäker med en stilren och ungdomlig touch som lätt kunde uppdateras.

Under våra samtal med kunden identifierade vi följande huvudmål:

  1. Uppdatera webbplatsens grafik för att skapa ett mer sofistikerat utseende
  2. Lägg till engagerande bilder för att kvalificera trafik och visa upp produkten
  3. Inkludera ytterligare funktionalitet för att göra sidor interaktiva
  4. Optimera webbplatsen för SEO genom att förbättra strukturen och introducera nytt innehåll

03. Lösningen

Vi genomförde ett design- och forskningsmöte med kunden för att ta reda på vad de gillade med sin nuvarande hemsida och vad han gillade med konkurrenternas. Vi ville förstå vilken typ av funktionalitet som skulle effektivisera verksamheten.

  1. Vi uppdaterade webbsidans bilder för att skapa en ny, modern design som är en bättre representation av varumärket och de tjänster de erbjuder.
  2. Nya visuella element ger lätta att följa berättelser om designprocessen.
  3. Bilder från tidigare projekt är nu integrerade i designen av hemsidan.
  4. Genom att komplettera bilderna med kontaktpunkten kunde vi etablera en stark omvandlingspunkt.

Vi fokuserade på att bygga om webbplatsen på ett sätt som gjorde det möjligt för oss att introducera nya kategorier och sektioner för att förbättra synligheten. Dessa förändringar gav webbplatsen en mer tydlig struktur, till skillnad från den tidigare designen.

Skärmavbild 2022-05-31 kl. 14.54.45

04. Slutsats

Genom att uppdatera både den funktionella kapaciteten och webbsidans visuella illustrationer kunde vi förbättra användarupplevelsen och skapa en stark grund för framtida förändringar.

Allt innehåll på i synnerhet webbplatsen är nu noggrant övervägt för att ge Möjligheternas Plats omedelbar nytta när det gäller SEO-rankning och konverteringsmöjligheter. Kombinationen av bilder och grafiska element skapar en engagerande användarupplevelse som främjar det anpassningsbara elementet som gör Möjligheternas Plats unik.