Webbdesign / branding

Hagabygg

Skärmavbild 2022-05-31 kl. 13.46.43
Kund Haga Bygg & Fastigheter AB
År 2018
Uppdrag Webbdesign / Branding
01 —

Hagabygg Kundcase

Haga Bygg & Fastigheter AB är ett byggföretag. De utför allt från nybyggnation till ombyggnation och renoveringar. Alla deras tjänster skräddarsys exklusivt för dig som kund. 

02 —

Utmaningen

Hashtag Webbyrå kontaktades av Hagabygg med ett tydligt mål – att förbättra deras befintliga webbplats så att deras onlinenärvaro överensstämde med kvaliteten på tjänsten som deras verksamhet erbjöd. Vi konstaterade att det som faktiskt behövdes var en ny hemsida.

En fullständig omprofilering som skulle erbjuda potentiella kunder en mycket mer användarvänlig upplevelse som indikerar den standard som Hagabygg strävar efter. 

03 —

Lösningen

Vi behövde först förstå problemen som Haga Bygg hade med sin befintliga webbplats, och hur vi bäst kunde få upp detta till den kvalitet som förväntas av potentiella kunder. Detta innebar omfattande möten för att diskutera tonfall och deras designpreferenser så att vi sömlöst kunde kombinera våra förslag för att förbättra användarupplevelsen och deras önskade varumärkesestetik.

Konkurrentens webbplatser analyserades med avseende på stil, funktionalitet och layout av Hagabygg och vårt webbutvecklingsteam, för att anpassa de designen till en övergripande utseende som passade Haga Bygg som företag.

Vi utvecklade också förnyade varumärkestillgångar som logotyper och riktlinjer som styrdes av kundens preferenser och vår förståelse för vilka färger och stilar som bäst passar byggbranchen. 

Vårt interna team genomförde också djupgående sökordsundersökningar för en SEO-strategi, som skulle säkerställa att webbplatsen optimerades med högkonverterande nyckelord för att öka webbplatsens synlighet utan att kompromissa med den övergripande UX-fokuserade designen. Därifrån skapade vi optimerat innehåll som ligger naturligt på de nydesignade sidorna, och integrerade sömlös SEO i den starka varumärkestonen som vi odlade under varumärkesfasen.

Skärmavbild 2022-05-31 kl. 14.37.26
04 —

Slutsats

Som ett resultat av vårt framgångsrika webbdesign projekt har Haga Bygg nu en webbplats som speglar deras position som en branschledande byggföretag.

Webbplatsen är ren, enkel och användarvänlig. Den innehåller element som toppnavigering för ökad UX, tillgängliga kontaktformulär som effektiviserar konverteringsresan och ökad funktionalitet som gör att Haga Bygg kan kvalificera användare innan de tar kontakt.

Eftersom vi också kunde integrera SEO-möjligheter med denna UX-centrerade konstruktion, har den nya sajten också sett en positiv förbättring av användarnas engagemang på sajten, höga nivåer av organisk trafik.